Eğitim Sitesi

Feathery Nedir? Feathery Hakkında Kısaca Bilgi

Feathery Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Feathery:

Kaynatılmış tüylerin deri bir torbaya doldurulmasıyla yapılan golf topudur. Darbelere karşı pek dayanıklı olmadığı için, 1880 yılında Guttie topun üretilmesiyle birlikte kullanımdan kaldırılmıştır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Approach: Green'de topu doğrudan çukura sokmak için yapılan vuruş.

    Hook: Düz bir doğrultuda havalanan topun daha sonra kıvrım yaparak yönünü değiştirmesidir. Sağ elle oynayan oyuncular için topun sağdan sola , sol elle oynayan oyuncular için topun soldan sağa doğru kıvrım yaparak yön değiştirmesidir. Üç değişik tipi vardır: Straight Hook: Hedef doğrultusunda giden topun kıvrım yapmasıdır. Puul Hook: Hedefin soluna doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Push Hook: Hedefin sağına doğru giden topun kıvrım yapmasıdır. Not: Pull ve Push’un yönleri, sağ ya da sol elle oynayan oyunculara göre birbirinin ters doğrultularıdır.

    Cleek: Iskoç kökenli olan bir terimdir. Bu terim, short cleeks, long cleeks, driving cleeks, putting cleeks gibi degişik kelimelerle de ifade edilir.

    Medal Play: Stroke sayısının esas alındığı bir oyun şeklidir. Profesyonel turnuvalarda oldukça fazla yer alır. Yarışmayı en az vuruş sayı ile bitirme kuralına dayanır. Buna aynı zamanda strokeplay adıda verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü