Eğitim Sitesi

Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Nedir? Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Hakkında Kısaca Bilgi

Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Faiz, Amortisman, Vergi Öncesi Kar (FAVÖK):

Bir şirketin finansal performansını ölçmek; şirketler ve sektörler arasındaki karlılığı değerlendirmek amacıyla kullanılan finansal veri.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Risk Yönetim Sistemi: Yönetim kurulunun, bankanın gelecekteki nakit akımlarını içeren risk- getiri yapısını, buna bağlı olarak faaliyetlerin niteliğini ve düzeyini izlemek, kontrol altında tutmak ve gerektiğinde değiştirmek amacıyla uygulamaya koyduğu standart belirleme, bilgilendirme, standartlara uygunluğu tespit etme, karar alma ve uygulama sürecine ilişkin mekanizmaların tümünü kapsar.

    Karşılıklı Fon: Sürekli olarak yeni hisse senetleri sunan ve talep edildiğinde bunları tekrar alan ve sermayesini diğer şirketlere ait çeşitli hisse senetlerine ve bonolara yatırım yapmak için kullanan yatırım şirketi. Bireylerden toplanan para onlar adına çeşitli hisse senedi portföylerine yatırılır.

    Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE): Yurt içinde ticarete konu olmak üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir. (Domestic Producer Price Index - D-PPI)

    Döviz Ek Ücreti: Döviz alırken veya bir para birimini diğerine çevirirken ödenen ücret.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü