Eğitim Sitesi

Fabrika verileri Nedir? Fabrika verileri Hakkında Kısaca Bilgi

Fabrika verileri Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Fabrika verileri:

Bir otomobilin performans, motor gücü, tüketim, lastik ebadı gibi unsurları hakkında üreticisi tarafından yürütülen testler sonucunda ortaya çıkarılan ve kataloglarında yer alan değerlerdir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Geri tepme: Emme supabı kapanmadan hemen önce, karışımın erken tutuşması sonucu alevin emme manifoldu yoluyla karbüratörden geri çıkmasıdır.

    ABS Fren Sistemi: ABS, kullanıldığı taşıtın kararlılığını, manevra ve durma yeteneğini artırabilen bir fren sistemidir. Dört-tekerlek ABS, tekerlek kilitlenmesini önleyerek, sürücülere acil frenleme durumlarında kararlılık ve yön kontrolü sağlamaktadır. İlk kez 1936 yılında Almanya’da geliştirilen ve patenti alınan ABS, Almanca “antiblockiersystem.” teriminden kısaltılmıştır ve İngilizcesi de benzer anlamdaki Anti-lock Brake System dir. ABS, her tekerleğin yakınında dönme hızını algılayarak tekerleklerin çekiş kaybettiği ve kilitlenmek üzere olduğunu algılayan sensörlere sahiptir. Elektronik kontrol ünitesi (ECU- Electronic Kontrol Unit) bu sinyalleri değerlendirerek, fren basıncını değiştirmek yoluyla tekerlek kilitlenmesini önleyen hidrolik kontrol ünitesine (HCU- Hydraulic Kontrol Unit) komutlar gönderir.

    Tork: Döndürme veya burma çabasıdır. Metre, kilogram veya pound-foot'la ölçülür.

    Şaft: Arka tekerleklerden çekiş sağlayan veya 4×4 otomobillerde, motor+şanzımandan aldığı dönme hareketini, önce diferansiyele oradan da tekerleklere iletilmesini sağlayan ara bağlantı milidir. Şaftların kısa tip olanlarına aks mili de denir. Genellikle önden çekişli otomobillerde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü