Eğitim Sitesi

Faaliyet Karı Nedir? Faaliyet Karı Hakkında Kısaca Bilgi

Faaliyet Karı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Faaliyet Karı:

Şirketin brüt satış karı veya zararı ile faaliyet giderleri arasındaki fark olarak hesaplanan ve şirketin esas faaliyet alındaki net kar veya zararını gösteren veri.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Havale: Bir para nakil işlemi. Bu işlem ile, bankanın bulunduğu şehirdeki diğer şubelerine ya da başka şehirlerdeki şubelerine para gönderilir.

    Kredi değerlendirmesi/Kredi puanı: Bir birey veya şirketin ne kadar borç verme riski ifade ettiğini gösteren değerlendirmesi.

    Bedelli Sermaye Artırımı: Şirketlerin sermaye artırımı karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini nominal değerinden veya daha yüksek bir fiyattan satmak suretiyle gerçekleştirdikleri sermaye artırımlarına denir. Söz konusu hisse senetleri ortaklara satılabileceği gibi (rüchan hakkının kullandırılması), ortaklar dışındaki yatırımcılara da satılabilir. (rüchan haklarının kısıtlanması). Bedelli sermaye artırımına katılım bedeli belli bir süre ile sınırlıdır.

    Karşılıklı Fon: Sürekli olarak yeni hisse senetleri sunan ve talep edildiğinde bunları tekrar alan ve sermayesini diğer şirketlere ait çeşitli hisse senetlerine ve bonolara yatırım yapmak için kullanan yatırım şirketi. Bireylerden toplanan para onlar adına çeşitli hisse senedi portföylerine yatırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü