Eğitim Sitesi

Ezber Nedir? Ezber Hakkında Kısaca Bilgi

Ezber Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ezber:

Farsça ez-ber->yürekten, by heart learning (İng.), par coeur (Fr.); Bir bilginin "değişmez tek doğru" olarak benimsenmesi, öyle olduğuna ilişkin kalben duyulan güvenin akıl yoluyla tahkik edilmeyişidir. Merak kökenli kuşku ile birleşik olmayan her bilgi "yürekten bilgi" olup, "yürektenlik" bir öğrenme yöntemi olan "akılda tutma (belleme)" değildir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Beslenme Eğitimi: Besin maddelerinin özellikleri, insan vücudunun gelişmesinde yiyeceklerin etkisi ve görevi, yiyecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi beslenmenin sağlık yönünden önemi, ucuz ve dengeli beslenmenin yolları gibi konular üzerinde duran eğitim dalı.

    Grup: Etkileşim içinde bulunan üyelerin oluşturduğu topluluk.

    Davranış: 1. Bir tutumun, yaşama geçirilmiş ve alışkanlık edinilmiş halidir (behavior) 2. Organizmanın her hareketi ya da organizmanın etkiye karşı gösterdiği tepki.

    Bireyi Tanıma Bölümü: Her bir öğrenciyi birey olarak başkalarından ayırmaya ve onun gelişimini gerçeğe uygun biçimde göstermeye yarayan bilginin toplanması, yazılması ve değerlendirilmesi ile görevli rehberlik bölümü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü