Eğitim Sitesi

Eyyam-ı Nahr Nedir? Eyyam-ı Nahr Hakkında Kısaca Bilgi

Eyyam-ı Nahr Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Eyyam-ı Nahr:

Kurban kesme günleri demektir. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günleridir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Eyyam-ı Nahr:

Kurban kesme günleri demektir. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günleridir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Bedel (Nâib): Başkası adına hac eden vekil. Üzerine hac farz olduğu halde bu ibadeti hastalık ve yaşlılık gibi şer'î bir mazeret sebebiyle bizzat yapamayan kimsenin yerine hac yapan kimse demektir.

    İhram Namazı: İhram elbisesini giyip, Hac veya Umreye niyet etmeden önce kılınan iki rekâtlık sünnet namazıdır.

    Ebtah: Hacıların veda tavafından önceki gün Mekke ile Mina (Muhassab) arasında konaklayarak burada öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarını kıldıkları, biraz istirahat edip sabaha karşı veda tavafı için Mekke'ye hareket ettikleri düzlüktür. Buraya "bahta" veya "hasba" denir.

    Mescid-i Aksâ: En uzak mescid demektir. Mescid-i Aksâ, Küdüs'tedir. Beyti Makdis (kutsal ev) ismiyle de anılan ve Mescid-i Haram'dan sonra yeryüzünde yapılan ikinci mesciddir (Buhârî, Enbiyâ, 10,40. Müslim, Mesacid, 1-2). Mescid-i Aksâ, Müslümanların ilk kıblesi (Bakara, 2/144), Hz. Muhammed (a.s.)'in İsra olayında uğradığı (İsrâ, 17/1), Miracın başladığı, Hz. İsâ'ya kadar bir çok Peygamberin namaz kıldığı mesciddir.Günümüzde Mescid-i Aksâ; Kudüste, Süleyman Ma'bedînin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Peygamberimiz ibâdet amacıyla seyahat edilebilecek üç mescidden birinin Mescid-i Aksâ olduğunu bildirmiştir. (İbn Mâce, Salât, 197).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü