Eğitim Sitesi

Eytişim Nedir? Eytişim Hakkında Kısaca Bilgi

Eytişim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eytişim:

Karşılıklı savların ileri sürüldüğü bilimsel konuşmaları yönetme ve yürütme sanatı.

2. Fichte, Hegel ve Marx gibi filozofların, kavramların karşıtlarıyle birlikte düşünülerek gerçeğin bulunabileceği yolundaki görüşlerine verilen ad.

3. Genel anlamda Sokrates'in soru sorma ve soruları karşılama temeline dayalı öğretim yöntemine benzer bir tartışma yolu.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bellek: 1. Eskiden görülmüş, işitilmiş, koklanmış, tadılmış nesneleri ve türlü yaşantıları yeniden anımsama yetisi. 2. Algılanan nesnelerin ve yaşantıların bilinçte iz bırakması, saklanması ve gereğinde yeniden üretilmesi yeteneği. 3. Zihnin, belleme ve anımsama gücü.

    Kişisel Proje Takvimi: Yılın başında proje sorumlu öğretmenleri tarafından hazırlanan, proje ara değerlendirme, değerlendirme, sunum, sergi tarihlerinin yer aldığı takvimdir. Lise ve ortaokul birimleri tarafından ortak hazırlanır. Öğrencilere yılın başında dağıtılır.

    Görüntü: Film ya da şerit filmde tek bir devinimi belirten resim.

    Ders Etkinliklerine Katılım: Öğrencilerin, sınıf veya okul içinde yaptıkları; eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü