Eğitim Sitesi

Exposure Compensation Nedir? Exposure Compensation Hakkında Kısaca Bilgi

Exposure Compensation Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Exposure Compensation:

Poz yoğunluğu anlamına gelen bu ifade daha karanlık ve daha parlak yönde kameranın yapabildiği pozlama değerini gösterir.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kavrama Gücü: Gözün, objektiflerin ya da ışığa karşı duyarlı yüzeylerin görüntü üzerindeki ince ayrıntıları algılama gücü. Fotoğrafçılıkta sonuçsal görüntü hem objektifin hem de duyarkatın kavrama gücü ile yakından ilgilidir. Kavrama gücü bir anlamda, her milimetre kareye düşen çizgi sayısı ile ifade edilir. (resolving power)

    Geniş Açı Objektif: Bir formatta standart kabul edilen objektiften daha kısa odak uzaklığına sahip objektiflerdir. 35mm makinelerde 40mm odak uzaklığının altındaki tüm objektifler geniş açılı olarak adlandırılırlar. (Bu terim aynı zamanda alan açısı 50 derecenin üzerinde olan objektifler için de kullanılmaktadır).Konuyu daha geniş bir görüş açısı ile algılayan objektif türüdür.

    Pixel: Bir CCD veya ekran teknolojisinde kullanılan çözünürlük bilgisindeki her bir noktayı ifade eder. Mesela 640×480 çözünürlüklü bir görüntüde 307200 adet nokta bulunur ki bu noktaların her birine pikxel denir. Çok fazla pixel daha büyük alana baskı ya da daha büyük görüntü bilgisi anlamına gelir.

    Stop: Diyafram yada enstantane ayarları arsındaki derece farkları. Diyafram veya enstantanenin içeri giren ışığı yarıya indirecek ya da iki katına çıkaracak şekilde değiştirilmesi pozlamada bir stopluk değişikliği ifade eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü