Eğitim Sitesi

EVDO Nedir? EVDO Hakkında Kısaca Bilgi

EVDO Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak EVDO:

Evolution Data Only (Sadece Gelişmiş Veriler) olarak da bilinen EVDO, bazı cep telefonlarının (CDMA ağlarını kullanan cep telefonları gibi) kablosuz verileri aktarmak için kullandığı yoldur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Up-scaling (Yükseltme): DVD oynatıcılarda bulunan ve standart çözünürlüklü bir DVD'de depolanan bilgileri geliştiren teknoloji. Up-scaling HDMI aracılığıyla HDTV için yüksek çözünürlüklü çıktı sağlar. Bu sayede daha üstün görüntü kalitesi elde edilir.

    GHz: 1 milyar hertz. Alternatif akım veya elektromanyetik dalga frekans ölçüsü. Bilgisayarlarda işlemcinin saat hızını gösterir.

    Gerçek Çözünürlük (Native Resolution): Projektörler ve düz panelli ekranlar, çözünürlükleri üzerinde belirli kısıtlamalara sahiptir. Bu yüzden sadece "gerçek" (native) ayarı optimum görüntü kalitesini verecektir. Diğer çözünürlükler de gösterilebilmesine karşın, gerçek çözünürlük daima en iyi görüntü kalitesini sunacaktır.

    HLR (Home Location Register): Ev Konumu Kaydı. Mobil telefon ağlarında kullanıcı verilerinin sakladığı yer. Kullanıcının tercih ettiği servisler ve konumu ile ilgili bilgi içerir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü