Eğitim Sitesi

Evde Yaşlı Bakımı Nedir? Evde Yaşlı Bakımı Hakkında Kısaca Bilgi

Evde Yaşlı Bakımı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Evde Yaşlı Bakımı:

Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara, benimsedikleri ve kendilerini rahat hissettikleri sosyal çevre ve kendilerine ait mekânlarda, aile fertleri ve/fakat çoğu kez profesyonel bakım örgütlerinin desteği — yardımı ile gerçekleştirilen bakım hizmetleri.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Mütemmim Cüz: Bütünleyici parça. Yerel adetlere göre asıl şeyin temel unsuru olan ve o şey yok edilmedikçe, zarara uğratılmadıkça veya yapısı değiştirilmedikçe ondan ayrılmasına olanak bulunmayan parça.

    Yol Harcamalarına Katılma Payı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya alınan bedel.

    Ev Kadını: Bir karşılık ve menfaati olmaksızın, çoğu zaman benimseyerek, başlıca ev işlerini yapan, çalışma hayatında aktif olarak bulunmayan ve bu yönüyle doğrudan ekonomik faaliyetlerde bulunmayan kadın.

    Oyun Yeri: Kumar ve kazanç kastı bulunmamak şartı ile bilgi ve maharet artırıcı, beden veya zeka geliştirici nitelikteki oyunların oynandığı veya oynatıldığı, bu amaçla imal edilmiş otomatik, yarı otomatik, mekanik, elektronik oyun alet ve makineleri ile televizyon, video oyunları ve bunların benzerlerinin bulundurulup çalıştırıldığı yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü