Eğitim Sitesi

Etkileşim Alanı Nedir? Etkileşim Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Etkileşim Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etkileşim Alanı:

Öğrencilerin hazırlayacağı projelerin içeriğini kapsayan konulardır. Projelerin etkileşim alanlarından en az bir tanesine uygun olarak seçilmesi hedeflenir. Etkileşim alanlarının ayrıntılı açıklamaları kişisel proje rehberinde yer alır. Ayrıca her yılın başında etkileşim alanları ile ilgili sunum yapılır.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kantin: Öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eğitim kurumlarında yönetmeliklere uygun olarak açılan satış yeri.

    Eğitim ve Öğretim Yılı: Eğitim ve öğretimin başladığı tarihten, sonraki eğitim ve öğretim yılının başladığı tarihe kadar geçen süre.

    Tanılayıcı Değerlendirme: Bir öğrencinin programa girişteki bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor alandaki daha önce öğrenmiş olduğu davranışları konusundaki ölçüm sonuçlarının yorumlanması ile ortaya çıkan sonuç.

    İletişim: Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi bildirişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü