Eğitim Sitesi

Etiket Nedir? Etiket Hakkında Kısaca Bilgi

Etiket Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etiket:

Bir malın tür, miktar, fiyat vb. nitelikleri veya kitap, defter vb. şeylerin kime ait olduğunu belirtmek, belli etmek için üzerlerine konulan küçük kâğıt parçası.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Etiket:

Bir malın türünü, ederini ya da kimin olduğunu belirtmek amacıyla üstüne konulan küçük kâğıt.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Etiket:

Bir malın tür, miktar, fiyat vb. nitelikleri veya kitap defter vb. şeylerin kime ait olduğunu belirtmek için üzerine konulan küçük kağıttır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Öşüriye: Fethedilmeden önce de Müslüman'ın elinde olan arazidir. Böyle topraklardan öşür vergisi alınırdı.

    Kuraklık: 1. Kurak olma durumu, kurak hava, yağışsızlık. 2. Bir bölgede nem miktarının geçici dengesizliğinden kaynaklanan su kıtlığı kuraklık olarak tanımlanabilir. Doğal bir iklim olayı olan kuraklık herhangi bir zamanda ve yerde meydana gelebilir. Genellikle yavaş gelişir ve sıklıkla uzun bir dönemi kapsar. Kurak iklimlerin hüküm sürdüğü yerlerdeki hayvanlar ve bitkiler nem eksikliğinden ve yüksek değişkenlikteki yağıştan dolayı olumsuz etkilenirler.

    Aile: 1. Evlilik ve kan bağına dayanan karı, koca, çocuklar, kardeşler arasındaki ilişkilerin oluşturduğu toplum içindeki en küçük birlik. 2. Anne, baba ve evlenmemiş çocukların oluşturduğu toplum içindeki en küçük bütün.

    Ateşemiliterlik: Ateşemiliterlik, askeri bir uzmanın kendi devleti adına başka ülkelere giderek, askeri temsilci veya askeri diplomat olarak görev yapması durumunda verilen ünvandır. Ek bilgi: Mustafa Kemal Atatürk, Ateşemileterlik görevini 1913 yılında Bulgaristan/Sofya’da yapmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü