Eğitim Sitesi

Etek Nedir? Etek Hakkında Kısaca Bilgi

Etek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Etek:

Dağ, tepe, yığın vb. yamaçlı şeylerin alt bölümü (Örnek: Dağ eteği).

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Etek:

1. Vücudun belden aşağı kısmını örten, beli dar altı değişik biçimlerde yapılabilen ve uç kısmı serbest olan bir giysidir.

2. Giysinin belden aşağıda kalan bölümü.

3. Bedenin belden aşağısına giyilen, değişik biçimlerde, genellikle kadın giysisi, eteklik.

4. Giysinin alt kenarı.

5. Çadır, kanepe örtüsü gibi kumaştan olan şeylerin yere sarkan bölümü.

 

Dericilik Terimi Olarak Etek:

Hayvanın karın bölgesinde bulunan ve boylamasına kesilen sağ ve sol tarafındaki ince kısmıdır.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Etek:

Hat terimlerindendir. Hilye'nin göbek altındaki kısmına verilen addır. Ciltçilikte derinin kenar kısımlarına da etek denir

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Anayasa: 1- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşlarının kamu haklarını bildiren temel yasa. 2- Bir devletin yönetim biçimini belirten, yasama, yürütme, yargılama güçlerinin nasıl kullanılacağını gösteren, yurttaşların kamusal haklarını bildiren temel yasadır. Devletin temel kanunudur. Çıkarılacak hiçbir yasa, anayasaya aykırı olamaz. Anayasa, vatandaşların temel hak ve görevlerini bildirir. Devletin temel kurumlarının nasıl işleyeceğini belirler. Anayasa ile ayrıca kişilerin temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınmıştır.

    Eyalet: 1. Çoğunlukla valilerce yönetilen ve yönetim bakımından bir tür bağımsızlığı olan büyük il. 2. Osmanlı devletinde en büyük sivil ve askeri yönetim bölgesi.

    Maden: 1. Yer kabuğunun bazı bölgelerinde çeşitli iç ve dış doğal etkenlerle oluşan, ekonomik yönden değer taşıyan mineral. 2. Yer altından çıkarılan değerli maddelere maden denir. Madenler doğada ender olarak saf halde bulunurlar. Yer altından filiz adı verilen bileşimler halinde çıkarılan ham maddeler işlenerek kullanıma hazır hale getirilirler.

    Bağımlı değişken: Araştırmacıyı rahatsız eden neden, açıklanması istenen durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü