Eğitim Sitesi

Estrojen Nedir? Estrojen Hakkında Kısaca Bilgi

Estrojen Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Estrojen:

İkincil eşey karakterlerinin gelişimini sağlayan ovaryum folikülleri tarafından üretilen dişi eşey hormonu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ovovivipar: Bir plasenta oluşumuyla anne-yavru arasında bağlantı olmaksızın, yumurtası vücut içinde gelişen ve yavruyu yumurtadan çıktıktan sonra vücut dışına bırakan, yalancı doğum yapan.

    Flora: 1. Belirli bir bölgeye adapte olmuş (uyum sağlamış), o bölgede yaşamını sürdüren bitki topluluğudur. 2. Bir bölgenin bitki örtüsü topluluğu. 3. Belirli bir alanda bulunan bitkilerin tümü. Bakteriler için de flora kelimesi kullanılır.

    Toprak Kirliliği: 1. Toprağın yapısını bozacak ve verimini düşürecek durumların tamamına toprak kirliliği denir. Toprak Kirliliğinin Nedenleri: 1. Hava, su kirliliği ve asit yağmurları. 2. Plansız kentleşme. 3. Evsel ve endüstriyel atıklar. 4. Nüfus artışı. 5. Gübreler ve tarımsal ilaçlar. 6. Nükleer enerji santrallerinin radyoaktif atıkları. 7. Tıbbi atıklar. 8. Fosil yakıtların atıkları. 2. tanımlama: İnsan faaliyetleri sonucunda toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısının bozulmasına toprak kirliliği adı verilir.

    Diploit Partenogenez: Bu tip partenogenezde, - Yumurta ana hücresi mayoz bölünme geçirmez. - Yumurtanın kromozom sayısı diploittir. - Diploit kromozomlu yumurtanın mitoz bölünmelerle gelişmesi dişi bireylerin oluşmasını sağlar. - Erkek bireyler normal yumurtanın döllenmesi ile oluşur ve diploit kromozomludur. - Bu tip partenogenez su pirelerinde gözlenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü