Eğitim Sitesi

Esnek olmayan çarpışma Nedir? Esnek olmayan çarpışma Hakkında Kısaca Bilgi

Esnek olmayan çarpışma Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Esnek olmayan çarpışma:

Momentumun korunduğu halde toplam kinetik enerjinin korunmadığı çarpışmadır.Eğer çarpışmadan sonra cisimler birlikte hareket ediyorlarsa bu tür çarpışmaya ise tamamen esnek olmayan çarpışma denir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Dengelenmiş Kuvvetler: Bir cisim üzerine eşit büyüklükte ama zıt yönde iki kuvvet uygulandığında cismin üzerindeki net kuvvet sıfır olur. Birbirinin etkisini yok eden ya da bileşkesi sıfır olan kuvvetlere "dengelenmiş kuvvetler" denir.

    Dalga Katarı: Dalga kaynakları etrafında çizilen gri çizgiler dalga tepelerini, kesikli çizgiler dalga çukurlarını göstermektedir. Girişim deseninde iki dalga tepesinin veya iki dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar dalga katarlarını, bir dalga tepesi ile bir dalga çukurunun üst üste bindiği noktalar da düğüm çizgilerini oluşturur.

    İndüksiyon elektromotor kuvvet: İki ucu açık olan iletken telin bir ucunda negatif yük yoğunluğu, diğer ucunda ise pozitif yük yoğunluğu oluşur.Yani telin iki ucu arasında bir potansiyel farkı meydana gelir.Bu şekilde oluşan potansiyel farkına İndüksiyon elektromotor kuvvet denir.

    Tam devre: Bir bataryanın bir ucundan diğer ucuna kadar akimin akmasının sağlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü