Eğitim Sitesi

Eşey Nedir? Eşey Hakkında Kısaca Bilgi

Eşey Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Eşey:

Cinsiyet.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Eşey:

Cinsiyet.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Besin Hijyeni: Besinlerin sağlıklı bir şekilde üretilmesi, ambalajlanarak korunması uygulamalarına besin hijyeni denir. Ambalajı zarar görmüş, son kullanma tarihi geçmiş gıdalar tüketilmemelidir.

    Ozon Kirliliği: Egzoz gazları, güneş ışığının etkisiyle çeşitli tepkimelere girerek ozon (O3) ve azotdioksit (NO2) gazlarının oluşumuna neden olur. Atmosferde bu gazların birikmesi sonucu oluşan kirliliğe ozon kirliliği denir. Yeryüzüne yakın katmanlarda ozon gazı birikimi, solunum yolunu tahriş eder, bitkilerin dokularında çürümeye neden olur ve meyve verimini düşürür.

    Stigma: 1. Bir solunum açıklığı. Örneğin böceklerde bir trakenin yüzeyinde bulunan bir açıklık ya da kıkırdaklı balıklarda yutağa doğru su girmesini sağlayan değişikliğe uğramış bir solungaç açıklığı. 2. Bir çiçeğin dişi organının en üst kısmı, tepecik. Islak, yapışkan bir madde salgılayarak üzerine konan polen tanelerini yakalar ve tutar. 3. Euglena'da göz noktası. 4. Eklembacaklılarda, trake sisteminin havayla temas ettiği açıklıklar. 5. Çiçeklerde, dişi üreme organının poleni aldığı uç kısmı.

    Spiral Segmentasyon: Embriyoda, oluşan yeni hücrelerin birbirinin tam olarak üzerine veya yanına denk gelmeyip, yaklaşık 45 derecelik bir kayma ile birbirinin üzerine oturduğu segmentasyon tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü