Eğitim Sitesi

Erk Nedir? Erk Hakkında Kısaca Bilgi

Erk Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Erk:

Bir şeyi yapabilme gücü. Kudret, iktidar.

 

Tarih Terimi Olarak Erk:

Bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Erk:

Bir işi yapabilme gücü, kudret, iktidar. Sözü geçerlik, istediğini yaptırabilme gücü, nüfuz. dersimiz.com Bir bireyin, toplumun, başka birey, küme veya toplumları egemenliği, baskısı ve denetimi altına alma, hürriyetlerine karışma ve onları belli biçimlerde davranmaya zorlama yetkisi veya yeteneği.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Toplum Sözleşmesi: Toplumu meydana getiren bireylerin yükümlülükleri ve haklarının kökenlerini açıklayan sözleşme.

    Arz-Talep Yasası: Piyasada bir malın değerinin, malın piyasada az bulunup çok istenmesine bağlı olarak artacağını, tersi bir durumda ise düşeceğini savunan anlayış.

    Rasyonalizm (Akılcılık): Rasyonalizme göre, zorunlu, kesin ve genel geçer bilgilere ancak akılla ulaşılır. O halde doğru bilginin kaynağı akıldır. Duyu organlarının verileri geçici ve doğruluğu kesin olmayan bilgilerdir ve bu verilere güvenilemez. Felsefe evreni ve insanı kavrarken aklı kullanarak doğru bilgilere ulaşabilir.

    Güdülenme: 1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir. 2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü