Eğitim Sitesi

Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması Nedir? Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması Hakkında Kısaca Bilgi

Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enterkonnekte Sisteme Bağlantı Anlaşması:

TUISO ve bir İHS ve/veya Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde veya dışında bir şirket arasında yapılan, tarafların iletim sistemlerini bağlayan enterkonneksiyon üzerinden yapılacak Enerji ve/veya iletim hizmetleri transferiyle ilgili anlaşmalar.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Yatay Entegre Elektrik Yükümlülüğü: Elektrik üretim, iletim ve dağıtım fonksiyonlarından en az birini ve elektrik ile ilgili olmayan bir diğer faaliyetin yerine getirilmesi yükümlülüğü.

    Merkezi Yük Dağıtım (MYD): ESİ tarafından Yük Dağıtımın programlanması ve gerçekleştirilmesi ve ilgili kullanıcılara doğrudan işletme talimatları verilmesi.

    Marjinal Dağıtım Kapasite Maliyeti: Sisteme ilave edilecek her bir kW için yeni dağıtım tesisleri yatırım maliyetindeki değişikliktir.

    Nihai Enerji (Kullanıma Verilen Enerji): Son dönüşümden önce tüketiciye verilen enerjidir. Not: Bazı durumlarda bu terime "energy available ya da energy disponible= mevcut, hazır, kullanılabilir, yararlanılabilir enerji" olarak çevirebileceğimiz biçimde rastlanırsa da burada "final energy=nihai enerji" teriminin karşılığı olmadığından kullanılmaması uygun olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü