Eğitim Sitesi

Ensar Nedir? Ensar Hakkında Kısaca Bilgi

Ensar Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ensar:

Hicret sırasında Hz. Peygamber’e ve Mekke’den Medine’ye göç eden diğer Müslümanlara kucak açıp onları misafir eden; beslenme, barınma ihtiyaçlarını gideren ve farklı bir ortamda yeni bir yaşamın kurulabilmesinde onlara yardımcı olan ve sahip oldukları her şeyi onlarla paylaşan Medineli Müslümanlar.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ensar:

Allah'ın emriyle Peygamber Efendimiz kendisine inananlarla birlikte Mekke'den Medine'ye göçmüş yani hicret etmiş. Medineli halk O'na ve Müslümanlara o kadar yardımcı olmuşlar ki, onlara Ensar adı verilmiş. Yani yardım edenler. Evlerini açmışlar göç eden kardeşlerine, maddi manevi destek olmuşlar. Tüm ihtiyaçlarını karşılamışlar. Bu yüzden onlar bu yardımlarının karşılığında Ensar olarak tarihe adlarını yazdırmışlar.

 

Tarih Terimi Olarak Ensar:

Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlara yardım eden Medineliler.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Kabile: Ortak bir atadan türediklerine inanılan toplumsal ve ekonomik ilişkilerinde anaerkil, ataerkil anlayışı uygulayan geleneksel topluluk, klan.

    Tespih: Allah’ı zatında, sıfatlarında, fiillerinde ve isimlerinde her türlü eksiklikten uzak tutma. “Sübhanallah” sözünü söyleme. Allah’ı her türlü eksik ve yanlış anlayıştan uzak tutmak, kutsamak.

    Müstakil: 1. Kullanış yönünden başka bir yapı ile bağlantısı olmayan, bağımsız. 2. Kullanış yönünden belli kişi veya kişiler için ayrılmış olan.

    Ümmî: Okuma yazma bilmeyen.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü