Eğitim Sitesi

Enerji Yoğunluğu (İntensity) Nedir? Enerji Yoğunluğu (İntensity) Hakkında Kısaca Bilgi

Enerji Yoğunluğu (İntensity) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Enerji Yoğunluğu (İntensity):

Birim hasıla için tüketilen enerji. Enerji sektöründe verimlilik arttıkça bu değer düşmektedir. Bu da ekonomide enerji verimliliğinin arttığını göstermektedir. Enerji Tüketimi / GSMH

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Hat Güzergahı Uzunluğu: Bir hava hattı ya da yeraltı kablosunun iki ucu arasındaki güzergah boyunca ölçülen deniz yüzeyine paralel uzunluktur.(Düz çizgi şeklinde)

    Şebeke Kayıpları: Elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı sürecinde şebekede oluşan elektrik enerjisi kayıplarıdır. Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir.

    Enerji Teminine İlişkin Karakteristikler: Bunlar, enerji temininin / ikmalinin özelliklerini ve tüketici tercih kriterlerini belirler. (Örneğin; ekipmanların güvenilirliği, bakım ve onarım hizmetlerinin kalitesi, işletme esnekliği ve güvenliği, yatırım ve yer ihtiyacı, konfor, enerji fiyatı ve ödeme koşulları, çevre korunması vs.)

    Enerji Politikası: Üretilen enerjinin dönüşümü, depolanması, dağıtımı,kullanılması ve ulusal ve uluslar arası kaynaklarla toplam enerji talebinin karşılanması için gerekli tedbirlerin belirlenmesi ile ilgili ulusal (ya da uluslararası) politikanın bir parçası olup bu kapsamda birincil ve yenilenemeyen kaynaklar ile çevre korumasını dikkate alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü