Eğitim Sitesi

Elzem Nedir? Elzem Hakkında Kısaca Bilgi

Elzem Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Elzem:

Gerekli, esas olan.

 

Hukuk Terimi Olarak Elzem:

Çok gerekli

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Vejeteryan: Özellikle bitkisel besinleri tüketmeyi tercih etmişlerdir. Farklı şekillerde diyetleri olabilir. Örneğin bir vegan hayvansal hiç bir besini tüketmezken, ovo-lakto vejeteryan bitkisel besinlerin yanısıra süt, süt ürünleri ve yumurta da yer ancak et-tavuk-balık yemezler.

    Tatlandırıcılar-Tatlandırma Ajanları: Sukroz, Früktoz veya Glikoz gibi bilinen besleyici tatlandırıcılar kullanmadan gıdaların başka maddelerle tatlandırılmasıdır. Gıdaların kalori değerlerine olumlu bir katkıları olmadan tatlandırırlar. Gıda endüstrisinin kullandığı tatlandırıcılar sakkarin, aspartam, asesulfam potasyum, sukraloz, ve seotam gibi sentetik ajanlar ve ayrıca stevya gibi doğal maddelerdir.

    Anemi: Aslında farklı alt grupları olsa da genel olarak kanda oksijeni taşıyan hemoglobin konsantrasyonunun düşmesi durumudur. Genellikle belirtisi yorgunluktur. Çoğu anemi çeşitleri demir, folat minerallerinin yetersizliğinden veya B12 vitamini yetersizliğinden oluşur.

    E Vitamini: Faydaları : Normal beyin fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu bazı enzimlerin sürdürülürlüğü normal hücresel yapı, kirleticilere karşı koruma için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarTahıllar, bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü