Eğitim Sitesi

Elektronik Stabilite Programı Nedir? Elektronik Stabilite Programı Hakkında Kısaca Bilgi

Elektronik Stabilite Programı Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Elektronik Stabilite Programı:

ESP kısaltmasıyla bilinen sistem, temel olarak aracın ani manevralarda savrulmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir. Sistem, aracın kaydığı yönü ve doğrultuyu algılayıcılar sayesinde belirleyip, gerektiğinde ilgili tekerleklerin frenlemesini veya bu tekerleklere daha fazla güç uygulanmasını sağlayarak dengenin bozulmamasını sağlıyor.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Disk frenler: Bu tür fren sistemleri, ısıya dayanıklı materyallerden yapılan fren balatalarının, tekerleğe monte edilmiş diskleri sıkması prensibiyle çalışır. Disk frenler, kampana olarak bilinen sistemlerden daha iyi sonuçlar vermekte ve yüksek performanslı araçlarda da bu nedenle disk frenler tercih edilmektedir.

    Kazıyıcı: Motor tamirinde motor bloku, silindir kapağı, piston ve diğer motor parçaları üzerinden karbon veya diğer artıkların kazınmasına yarayan alettir.

    Titreşim damperi: Krank milinin burulma titreşimlerini önlemek için, krank miline takılan bir parçadır.

    Araba Anteni: Araba veya motorlu taşıtlarda kullanılan radyoların yayın frekansını algılayabilmesi için aracın dışında konumlandırılan alüminyum veya metal bir parçadır. Çeşitli tipleri ve araç üzerinde konumlandırılan çeşitli yerlere sahiptir. Örneğin araç tavanı, ön çamurluk, arka çamurluk veya araç camlarına gizlenmiş rezistans anten şeklinde bulunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü