Eğitim Sitesi

Ektoparazit Nedir? Ektoparazit Hakkında Kısaca Bilgi

Ektoparazit Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ektoparazit:

Başka bir canlının vücudu üzerinde parazit olarak yaşayan canlı, dış parazit.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Ektoparazit:

Parazitin konağın vücudunun dış yüzeyinde parazit olarak yaşamasıdır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Periderm: 1. Ağacın kabuk kısmı. Birçok gövde ve köklerde ikinci büyüme ile epidermisin yerini alan doku. 2. Epidermis öldükten sonra onun yerini alan koruyucu dokudur. Dış etkilerden dolayı veya yaşlanan ve kalınlaşmaya devam eden odunsu bitkilerin kalınlaşması ile sürekli bir doku olan epidermanın gerilmeye dayanamayıp parçalanması sonucu epidermanın yerini alan bir koruyucu dokudur.

    Rizom gövde: Toprak altında yatay olarak gelişen gövde tipi.

    Fotoototrof: 1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar. 2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır. Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

    Ovaryum: Bazı eşeysel hormonların üretilerek salgılandığı, üreme hücrelerinin meydana geldiği dişi eşey organı, yumurtalık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü