Eğitim Sitesi

Ekotip Nedir? Ekotip Hakkında Kısaca Bilgi

Ekotip Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Ekotip:

Bir ırk bölgesinin içinde daha küçük lokal alanlarda bulunan saf ırkın bir alt grubu olan ve kendi içinde çok yakın özellikleri olan arı.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekotip:

Genetik ırkların belirli geniş bir coğrafik bölgeye göre değil de bulunduğu çevre koşullarına uyabilmek için morfolojik ve fizyolojik bakımdan farklılığa uğramış tipleridir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Arı iğnesi: Ana arı ile işçi arıların abdomenlerinin son kısımlarında yer alan savunma organıdır, işçi arıların iğnesi geriye çentiklidir; bu yüzden işçi arılar insanı sokmak üzere iğnesini batırdığında geri çekemez. Ana arının iğnesi düzdür ve diğer ana arıları öldürmek için kullanır.

    Kullanım melezi: Saf bir ırkın bakire ana arısının, yaşanılan coğrafi bölgede bulunan lokal kolonilerin erkek arıları ile çiftleşmesi ile elde edilen çiftleşmiş ana arılar.

    Tozlaşma: Erkek organlarındaki çiçektozunun, rüzgâr veya böcekler aracılığıyla çiçeklerin dişi üreme hücrelerine ulaşması. (Polinasyon, Döllenme)

    Arı sütü (Royal jelly): Bakıcı işçi arıların başlarının iki yanındaki hypopharyngeal bezlerinden salgılayarak larvaları ve ana arıyı beslemede kullandıkları özel salgı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü