Eğitim Sitesi

Ekonomik Potansiyel Enerji Nedir? Ekonomik Potansiyel Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Ekonomik Potansiyel Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Ekonomik Potansiyel Enerji:

Belirli koşullarda ekonomik olarak sağlanabilen hidro-elektrik enerji miktarıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Alınabilir Güç: (Available capacity) İletim tesislerinde herhangi bir kısıt olmaksızın, herhangi bir zamanda bir üretim tesisinin çalıştırılabileceği kapasite.

    İşletme Dışı Kalma Süresi (Yararlanılamayan Süre): Programlı işletme dışı kalma süresi ve arıza süresinin toplamıdır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Türbin: Ana milin dönmesi için gerekli hareketin türbin ve motor kanatları üzerinden büyük bir hızla geçen akışkan bir madde tarafından sağlandığı makinadır. Not: Su, buhar ve rüzgar türbinleri daha küçük çaplı olarak tüketicilere uygulanmakta ise de, genellikle enerji üreticileri tarafından kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü