Eğitim Sitesi

Ekonometri Nedir? Ekonometri Hakkında Kısaca Bilgi

Ekonometri Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Ekonometri:

Ekonomik olaylar arasındaki ilişkilerin belirlenmesini, bu ilişkilerin matematik fonksiyonlarla belirtilmesini ve bu fonksiyonların doğruluklarının gözlemlere dayanılarak istatistiki metotlarla test edilmesini amaçlayın bir ekonomik araştırma dalıdır.

 

Elektrik Terimi Olarak Ekonometri:

Matematiksel formüller ve istatistik deneyimlerin sentezi olan bir ekonomi branşıdır. Amacı, teorik modellerin gözlem ve deneylerle kontrolu, ayrıca ekonomik agregaların işletilmesiyle ilgili verilerin sağlanmasıdır.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Adana-99: Bitki boyu 95-110 cm olup yatmaya dayanıklıdır. Beyaz sık kılçıklı bir başak yapısına sahiptir. Beyaz, renkli oval yapıda sert bir tanesi olup 1000 tane ağırlığı 40-42 gr. dır. Kışa ve kurağa orta derecede dayanıklı, sarı, kahverengi paslara ve septoriaya karşı dayanıklı, ekmeklik beyaz yarı sert buğday çeşidi.

    Bonsai: Ağaçları özel saksılarda, özel tekniklerle budayarak, şekillendirerek ve bodurlaştırarak büyüterek estetik bir görüntü kazandırma sanatıdır

    Transit: Bir malın bir ülkeden başka bir ülkeye giderken yol üstünde bulunan ülke ya da ülkelerden, ithalat vergisi ödenmeden geçirilmesi ve bu suretle geçirilen mallar.

    Karaborsa: Piyasa dışında yüksek fiyatla alıp satma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü