Eğitim Sitesi

Ekolojik Niş Nedir? Ekolojik Niş Hakkında Kısaca Bilgi

Ekolojik Niş Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ekolojik Niş:

1. Bir organizmanın, bir kommünite ya da ekosistem içinde yapısal adaptasyonuna, fizyolojik tepkisine ve davranışına bağlı durumu.

2. Komünitedeki bir türün kendi etkinlikleri ve ekosistemdeki diğer elemanlarla etkileşimde üslendiği rolü.

3. Canlıların yaşadığı ekosistemde yapmak zorunda olduğu görevlere ekolojik niş denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Ekolojik Niş:

Habitat içindeki popülâsyonuna ait bireyin kendini ve çevresini etkileyen yaşama biçimidir. Buna bireyin kendi hayatını sürdürmek için yaptığı faaliyetlerin tümüdür.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Linoleik Asit: Besinle alınması gereken ve memeli hayvanların büyümesi için temel olan yapısında iki çift bağ bulunan 18 karbonlu doymamış yağ asidi.

    Kopulasyon: Çiftleşme, eşeysel birleşmedir. Sperma hücrelerinin birinden ötekine iletilmesi sırasında iki hayvanın fiziksel birleşme faaliyeti.

    Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR): Atasal molekülün çok az bulunduğu yerlerde belirli bir DNA parçasının milyonlarca kopyasının hızlı bir şekilde üretilmesini sağlayan bir enzimatik teknik.

    Dormansi: Bazı bitkilerin tohumları, kışı kar altında, soğukta geçirir. Büyüme ve gelişmenin askıya alındığı metabolik hızın çok düşük olduğu durgunluk hâline dormansi denir. Tohumlarda da kışın dormansi durumu görülmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü