Eğitim Sitesi

Eko SPA Nedir? Eko SPA Hakkında Kısaca Bilgi

Eko SPA Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Eko SPA:

Kaplıcalar, organik peyzaj, arıtılmış su ve ekolojik bir bina tasarımı ile kaplıcalar oluşturulur. Amaç doğal bir çevre ile sağlığa kavuşmaktır. Ayrıca kaplıcalar ile yerel halk ve kültürün arttırılması teşvik edilir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    MS (Multiple Sclerosis): Multiple sclerosis veya disseminated sclerosis demek olup, beyin ve omurilikte görülen yer yer sertleşmeler nedeniyle kaslarda felce varan kuvvet kaybı ve istemli hareketleri kontrol edememe ve diğer sinirsel hastalıklarla kendini beli eden hastalık.

    Hint Baş Masajı: Baş, yüz, boyun ve omurilik bölgesi üzerine yoğunlaşarak yapılan masaja denilir. Bu masaj ile stres ve gerginlikten arınmak mümkün olur. Ayurveda prensiplerinin kullanıldığı bu masaj rahatlamaya yardımcı olur.

    Hemanjiom: Kan damarlarından doğan tümörler.

    Siroz: 1- Karaciğerin büyümesi veya işlevlerinin körelmesi ile ortaya çıkan bir hastalık. 2- Bir organda sertleşme ve nedbeleşme ile karakterize fibröz doku oluşumuna verilen isimdir. Ancak bu terim hemen her zaman karaciğerin görevini yapamamasıyla ilgili, kronik karaciğer iltihabı için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü