Eğitim Sitesi

Eko Nedir? Eko Hakkında Kısaca Bilgi

Eko Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Eko:

Yankı.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Eko:

Ekose

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak EKO:

Kalbin yapısının ve fonksiyonlarının vücuda zararı olmayan ses dalgalarının kullanıldığı ultrason ile elde edilen görüntüleri.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Erozyon: Deri veya mukozada görülen, sınırlı bir bölgede epitel kaybı, yüzeyel yaralar. Örneğin; Cervical erozyon, halk arasında rahim ağzında yara olarak bilinir.

    İdiopatik: Oluşumunda bir sebep gösterilemeyen.

    Tansiyon: Tansiyon; kalp ve damar hastalıklarının habercisi olabileceği gibi felç geçirme riski ve böbrek hastalıkları hakkında da sinyal verir. Herhangi bir şikayetiniz olmasa da tansiyonunuzu muhakkak ölçmeniz gerekir. Ayda bir gün ve günde üç kez (sabah uyandığınızda, öğle yemeğinin ardından ve akşam dinlenme saatinizde) tansiyonunuzu ölçerek kaydetmek, kalp hastalığı yaşama riskinizi görmenizi sağlar. Genel olarak büyük tansiyonunuzu bilmenizde fayda var, bu tansiyon kalbin her nabızdaki kan pompalarken karşı olarak çalıştığı basıncı yansıtır. Büyük tansiyonunuzda 130 üstü hipertansiyon olarak kabul edilmeye başlar ve bu rakam 140'ı geçtiğinde artık tansiyonunuz çok yüksek demektir ve bir doktora başvurmanız gerekir.

    Eksizyon: Bir dokunun çıkartılıp atılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü