Eğitim Sitesi

Eğitim Ruhbilimi Nedir? Eğitim Ruhbilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Eğitim Ruhbilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Eğitim Ruhbilimi:

1. Eğitimle ilgili ruhsal sorunları inceleyen; araştırmaların sonunda elde edilen bulgulara dayanılarak saptanan ilke ve kurallardan çocuklar ile yetişkinlerin eğitimlerinde nasıl yararlanılacağını gösteren ruhbilim dalı.

2. Öğrenme sürecini ve bu sürecin niteliklerini ayrıntılarıyle inceleyen ruhbilim alanı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Öznelcilik: 1. Herkesin kendi usu ve kavrayışı ölçüsünde bilebileceğini ve nesneler üzerine olan bilgilerimizin bunların bize yaptıkları etkilerden öteye geçemeyeceğini ileri süren bilgi kuramı. 2. Yaşantının öznel öğelerine önem veren herhangi bir kurama verilen ad. 3. iyiyi, haz ve mutluluk gibi duygusal durumlarla açıklayan öğreti.

    Belgesel Film: Gerçek bir olayı, bir sorunu, kendi doğal ortamı ve akışı içinde ya da buna en yakın bir görünüm sağlayan dekorlar arasında ele alıp yansıtan film.

    Çevre: 1. Bireyi etkileyen canlı ve cansız varlıklar ile bütün güç ve koşulların toplamı. 2. Organizmayı içten ya da dıştan uyaran şeylerin toplu adı. 3. Varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam.

    Bağıntılılık Kuramı: Herhangi bir şeyin ya da durumun niteliğinin ve anlamının, başka şeyler ve durumlar ile olan bağıntılarına göre belirlenebileceğini, bir şeyin ya da durumun nitelik ve anlamının ancak bir bütün içindeki yerine göre değer kazanabileceğini ileri süren felsefe görüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü