Eğitim Sitesi

Efektif Nedir? Efektif Hakkında Kısaca Bilgi

Efektif Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Efektif:

Banknot ve metal para.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Efektif:

1. Banknot olarak alınan tüm yabancı paralara verilen ortak ad. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve bozuk para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

2. Kaydi forma dönüşmemiş, ekonomik birimlerin fiilen banknot ve madeni para olarak ellerinde tuttukları parayı ifade etmek için kullanılan bir terimdir. (Banknote)

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Efektif:

Gerçek, reel.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Aide Sistemi: Lokanta salonunda belli görev sahaları (masaları) belirlenmeyip her garsonun boş olduğunda yeni gelen müşteriye servis yapılması sistemi.

    Turizm Merkezi: Turizm bölgeleri içinde veya dışında; yeri, mevkii ve sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi, Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen, turizm yönünden önem taşıyan yerler veya bölümlerdir.

    Free Sale: Serbest Satış. Önceden belirlenmiş tarihler için kontenjana dâhil sayıdaki oda rezervasyonunun acenta tarafından otele danışmaksızın teyidine imkân veren uygulama.

    Milli Gelir: Bir yıllık toplumsal üretimde, üretim araçları için harcananların düşülmesinden sonra kalan bölüm, ulusal gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü