Eğitim Sitesi

E Vitamini Nedir? E Vitamini Hakkında Kısaca Bilgi

E Vitamini Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak E Vitamini:

Temel rolü antioksidan özelliği göstermesidir. Badem, yer fıstığı iyi kaynaklarındandır.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak E Vitamini:

Faydaları : Normal beyin fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu bazı enzimlerin sürdürülürlüğü normal hücresel yapı, kirleticilere karşı koruma için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarTahıllar, bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kolostrum: Doğumdan sonra salgılanan ilk süt. Bebeğe verilmesi çok yararlıdır. Besin kapsamı sütten biraz farklıdır; fakat içinde bebeğin bağışıklığını sağlayan maddeler vardır.

    Mayalanmış Süt: Mayalanmış süt ürünleri, ayrıca kültür mandıra ürünleri veya kültür süt ürünleri olarak bilinir, laktik asit bakterileri olan laktobasilus, laktokokus ve lökonostok ile mayalanmıştır. Mayalanma süreci ürünün raf ömrünü uzatır ve ayrıca sütün sindirimini kolaylaştırır ve tadını arttırır. Mayalanmış süt ürünlerinin M.Ö. 10 000 yılından bu yana var olduğuna dair deliller vardır. Farklı tatlara sahip geniş bir kültür süt ürünleri yelpazesi sağlayacak kadar laboratuarlarda değişik laktobasili türü geliştirilmiştir.

    C Vitamini: Cildin ve bağ dokuların bütünlüğünü koruyarak genel sağlık durumunun korunmasına yardımcı olur. C vitamini de ayrıca antioksidandır ve meyve ve sebzeler ile alabilirisniz.

    Koruyucu Maddeler: Mikrobiyotik çoğalma veya enzimatik ya da mikrobik faaliyetler sonucu yiyeceklerde meydana gelen istenmeyen bozulmaları geciktirmek ya da durdurmak için kullanılır. Antimikrobiyal ajanlar küf, maya veya bakteri oluşumunu engellerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü