Eğitim Sitesi

e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim) Nedir? e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim) Hakkında Kısaca Bilgi

e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak e-Learning (e-öğrenme, uzaktan eğitim):

Öğrenci ile öğretmenin fiziksel olarak aynı ortamda olmaması durumunda kullanılan eğitim teknolojisidir. Bazı üniversitelerin uzaktan eğitim yüksek lisans programları mevcuttur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Önlisans: 1. Lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan ve genellikle 2 yıllık bir öğretim süresini kapsayan, ara iş gücünü yetiştirmeyi amaçlayan ve ortaöğretimin devamı niteliğindeki yüksek öğretim kurumlarıdır. Çoğu Meslek Yüksek Okulları (MYO) olarak isimlendirilirler ve sınavsız geçiş hakkının bulunduğu okullardır. 2. İki yıl (dört yarı yıl) süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi. Ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. 3. İki yıl süren üniversite veya yüksekokul öğrenimi.

    Çift Anadal Programı(ÇAP): Bir bölümün öğrencileri lisans öğrenimleri sırasında, eğer not ortalamaları yeterince yüksekse başka bir bölümün programını aynı zamanda takip edebilirler. Bu eğitim-öğretim programına "Çift-Anadal" Programı (ÇAP) denir. Yüksek lisans için aynı durum söz konusu değildir. Aynı anda iki yüksek lisans programının yürütülmesi YÖK tarafından kabul edilmemektedir.

    Yardımcı Doçent: Doktora çalışmalarını başarıyla tamamlamış, tıpta uzmanlık veya belli sanat dallarında yeterlik belge ve yetkisini kazanmış ilk kademedeki, doçentten bir önceki akademik unvana sahip kişidir.

    Bachelor of Education (BEd): Eğitim Fakültesi lisans derecesi

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü