Eğitim Sitesi

Duygusal Sanat Kuramı Nedir? Duygusal Sanat Kuramı Hakkında Kısaca Bilgi

Duygusal Sanat Kuramı Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Duygusal Sanat Kuramı:

Bu kuramsa sanatın anlamını, sanat eseri ve sanat izleyicisi arasındaki ilişkide ve sanat eserinin izleyende uyandırdığı duygusal etkide aranır. Büyük ölçüde duyguya önem vermektedir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Estetiksel Haz: Sanat yapıtları , sanat duygusuna sahip güzellikten haz alma yeteneğinde bir izleyici kitle doğururlar; bu yüzdende ta başından beri sanat , çok çeşitli yollardan haz alınacak bir gereksinim olmuştur.Kapitalist toplumlarda toplumsal üretim ile özel sahiplenme arasındaki uzlaşmaz çelişki ,yabancılaşmaya, dolayısıyla emek ile Estetiksel Haz arasındaki bir karşıtlığın doğmasına olduğu kadar ,özel haz alma yeteneğinin Estetiksel Haz'ın nesnesiyle içeriğinden ayrılmasına da yol açar.

    Dekor: 1. Bir iç mekânı bezeme, süsleme ve de döşeme amacıyla yerleştirilmiş ya da eklenmiş ögeler bütünü. 2. Tiyatroda olayın geçtiği yeri anlatmak için kullanılan resimli perdeler (panolar) ya da eşyaların tümü. Süs.

    Pilpaye: Osmanlı camilerinde ana kubbeyi taşıyan büyük ayak. Fil ayağı.

    Biyomorfik Biçim: Soyut Sanat'ta geometrik biçimlerden çok bitki ya da hayvan biçimlerini anımsatan eğrisel dış çizgilerle oluşturulmuş biçimler. En tipik örnekleri Arp'ın resimlerinde görülür. (Biomorphic Form)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü