Eğitim Sitesi

Duvar Kağıdı Nedir? Duvar Kağıdı Hakkında Kısaca Bilgi

Duvar Kağıdı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Duvar Kağıdı:

Bir cep telefonu ekranında görüntülenen, özelleştirilebilir arka plan.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Duvar Kâğıdı:

Duvarları süsleyip, güzelleştirmek için yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan, çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen düz veya desenli kağıt. İyi korunursa uzun yıllar dayanıklı kalır. Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında temizlik kolaylığı sağlar. Dekorasyon çeşitliliği vardır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    Mobil E-posta: Mobil E-posta, kullanıcıların bir Web postası hesabı veya diğer bir uygulama aracılığıyla e-postalarını kontrol etmelerini sağlayan bir cep telefonu özelliğidir.

    Smart Tv: Yeni bir televizyon teknolojisi değil mevcut LED, LCD, Plazma gibi TV'lere eklenen yeni bir özelliktir. Smart TV'nin en önemli iki farkı vardır .Bunlar ; İletişim sistemine sahip olması ve bu sayede internete girebilmesi, özel geliştirilmiş uygulamalara sahip olabilmesidir.

    İntranet: Kullanıcıları birbirine bağlamak için Internetle aynı teknolojiyi kullanan dahili bir ağ, ortak bir arayüz sağlamak için daha çok browserlar kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü