Eğitim Sitesi

Duş Teknesi Nedir? Duş Teknesi Hakkında Kısaca Bilgi

Duş Teknesi Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Duş Teknesi:

İnsanların ayakta pratik bir şekilde yıkanabilmeleri için imal edilmiş vitrifiye gerecidir. Batarya duş başlığından fışkıran su taneciklerinin vücuttaki dinlendirici etkisi, kirli suyun sürekli akıp gidişi ve su kullanımında belirli ölçüde tasarruf sağlayabilmesi gibi nedenlerle duş pek çok kimse tarafından tercih edilen bir yıkanma şekli olmuştur. Duş tekneleri dökme demir, emaye, polyester döküm, akrilik ve seramikten imal edilirler.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Rustik Perde: Kumaş veya tül perdelerin uygulanmasında kullanılan, rustik borularına adapte edilmiş perdelerdir. Özellikle perdelik ve kartonpiyer bulunmayan mekanlarda tercih edilir. Korniş sistemine uygulanabilen perde modellerinin pek çoğu, rustikli perde olarak da uygulanabilir. Perdeler, rustik borusu üzerinde, kullanılan rustik borusunun materyaline göre ahşap veya metal halkalarla, kumaş ya da deri britlerle, dekoratif metal halkalarla, kumaşa adapte edilen kapsüllerle hareket eder. Rustikli perdede, tercihe göre, ikili rustik uygulaması yapılarak ya da rustik borusu arkasına perde rayı takılarak, kumaş veya tül perde bir arada kullanılabilir.

    Küpeşte: Merdivenlerde korkuluğun üzerine veya duvara bağlanan merdiven iniş ve çıkışlarında tutunmaya yarayan ahşap, maden veya plastik merdiven elemanına küpeşte denir.

    Doz: Bir karışıma girmesi gereken miktar.

    İç Aydınlatma: Çeşitli yapısal öğelerle dış çevreden ayrılmış, iç mekanların aydınlatma sistemini konu alır. Elektrikli ışık kaynakları ile ihtiyaca göre aydınlatma yapılır. Aydınlatılması yapılan yerin özelliğine göre aydınlatma armatürleri seçilir. Okul, hastane, ev, mağazalar, otel, restoran, tiyatro ve sinema gibi mekanların aydınlatılmasında standart aydınlık düzeyleri cetvellerine bakılır. Bu değerlere göre aydınlatma yöntemlerinden bir tanesi seçilerek ekonomik ve kaliteli bir aydınlatma yapılmaya çalışılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü