Eğitim Sitesi

Dünya Miras Listesi Nedir? Dünya Miras Listesi Hakkında Kısaca Bilgi

Dünya Miras Listesi Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Dünya Miras Listesi:

Tüm dünya için önemli bir değer taşıdığı UNESCO'ya bağlı Dünya Miras Komitesi tarafından belirlenmiş ve bulundukları ülkenin devleti tarafından korunması garanti edilmiş doğal ve kültürel varlıkların listesidir. Böyle bir liste oluşturmadaki amaç, tüm insanlığın malı olan değerlerin korunmasında uluslararası İş birliğini mümkün kılmaktır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Pazar: 1. Satıcıların belirli günlerde mallarını satmak için sergiledikleri belirli geçici yer: Perşembe pazarı, Salı pazarı. 2. Belli bir şeyin satıldığı yer. 3. Alım, satım, alışveriş.

    Kıbrıs'ın Fethi (1571): Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır. Sonuçları : 1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır. 2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

    Kitle İletişim Araçları: Kitle iletişimi için kullanılan araçlara kitle iletişim araçları denir. Kitle iletişim araçlarının amacı, düşünce, fikir ve haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaşmaktadır. Başlıca kitle iletişim araçları; gazete, dergi, radyo, televizyon, internet, mektup, telgraf, telsiz v.b.dir. İlkçağlarda duman, posta güvercini, davul vs. dir.

    Sera: 1- Sebze ve meyvelerin yetiştirildiği ve hava şartlarına karşı korunduğu cam ve naylonla kaplı yer. 2- Sıcak iklim bitkilerinin yetiştirilmesi için bir bölümü ya da tümü camla kapatılmış yer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü