Eğitim Sitesi

Drenaj Alanı Nedir? Drenaj Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Drenaj Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Drenaj Alanı:

Bir akarsuyun belirli bir noktaya kadar aktığı yatay yeryüzü alanıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Santral İç İhtiyacı: Bir elektrik santralının ana transformatörler dahil, yardımcı ve ek tesislerine tahsis edilen elektrik gücüdür.

    Üretim Grubu Sınırları: Bir Üretim Grubunun, normal işletme koşullarında sağlayabileceği MW ve Mvar kapasite sınırlarını gösteren çizelge.

    Motorin (Dizel Yakıtı): Dizel tipi içten yanmalı motorlarda kullanılan sıvı hidrokarbon karışımıdır. Bileşimi ve özellikleri ulusal standartlara bağlıdır.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü