Eğitim Sitesi

Döviz Tevdiat Hesabı Nedir? Döviz Tevdiat Hesabı Hakkında Kısaca Bilgi

Döviz Tevdiat Hesabı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Döviz Tevdiat Hesabı:

Yurtiçi ve yurtdışında yerlesik kişilerin, ticari bankalarda açmış oldukları yabancı para cinsinden mevduata verilen isimdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Zaman Önceliği: Hisse Senetleri Piyasası'nda, fiyat eşitliği halinde, sisteme zaman açısından daha önce kaydedilen emirlerin öncelikli olarak karşılanmasıdır.

    Birincil Piyasa (Primary Market): İlk ihraçların yapıldığı piyasadır. Bir yatırım aracının örneğin bir menkul kıymetin ilk defa piyasaya sürülmesi (satılması) birincil piyasa işlemidir. Benzer şekilde, devlet iç borçlanma senetlerinin, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihale yöntemi ile satımı da bir birincil piyasa işlemidir. Bu senetlerin daha sonra yatırımcılar arasındaki alım-satımları ise ikincil piyasa olarak adlandırılan piyasalarda gerçekleşmektedir. (Primary Market)

    Organik Büyüme: Bir şirketin şirket alımları veya birleşmelerine başvurmaksızın, kendi kaynaklarını kullanarak gerçekleştirdiği büyüme.

    Açık Pazar: Serbest piyasa yerine kullanıldığı gibi yabancı üreticilerin mallarını serbestçe satabildiği piyasa anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü