Eğitim Sitesi

Döviz Ek Ücreti Nedir? Döviz Ek Ücreti Hakkında Kısaca Bilgi

Döviz Ek Ücreti Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Döviz Ek Ücreti:

Döviz alırken veya bir para birimini diğerine çevirirken ödenen ücret.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Borsa İstanbul(BİST): İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB), hisse senetleri, hazine bonoları ve devlet tahvilleri, gelir ortaklığı sertifikaları, özel sektör tahvilleri, yabancı menkul kıymetler, gayrimenkul sertifikaları ve uluslararası menkul kıymetlerin alım ve satımının yapılmasını sağlamak amacıyla 26 Aralık 1985 günü kurulmuş, 3 Ocak 1986 yılında faaliyete başlamıştır. Borsa İstanbul olarak isimlendirilmiş kısaca BİST olarak ifade edilmektedir.

    Aracılık Yüklenimi: Halka arz edilecek sermaye piyasası araçlarının tamamının satılacağının aracı kuruluş veya kuruluşlar tarafından ihraçcı şirkete taahhüt edilmesidir. İki türlü olur: bakiyeyi yüklenim veya tümünü yüklenim.

    Volatilite Oynaklık: Bir menkul kıymetin fiyatının veya piyasanın genelinin kısa bir zaman aralığı içerisinde gösterdiği dalgalanma özelliği. Oynaklığı yüksek bir menkkul kıymetin fiyatında hızlı değişim ve aşırı dalgalanma özellikleri görülür.

    Veraset ve İntikal Vergisi: Bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türüdür. Miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödenir. Bu iki verginin bir arada uygulanmasının sebebi, vergi kaçırma olanaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Bu verginin aleyhinde olanlar, verginin mülkiyet hakkını zedelediğini, sermaye birikimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü