Eğitim Sitesi

Döl Kontrolü Nedir? Döl Kontrolü Hakkında Kısaca Bilgi

Döl Kontrolü Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Döl Kontrolü:

Soy kütüğü ve verim kayıtlarının düzenli tutulduğu, yeterli teknik alt yapı, uzman personel ve hayvan varlığına sahip kuruluşlar tarafından yürütülen ve damızlık döllerin verimine göre seçmeyi sağlayan uygulamalar. (progeny testing)

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Karakter: Bir canlıda bulunan, gözle görülebilen ya da herhangi ölçü veya tartı birimiyle belirlenip ifade edilebilen özelliklerin tümüne karakter yada ıra denir.

    Konstitusyon: Hayvanların organ ve organ sistemlerinin karşılıklı uyum ve denge içinde çalışmalarıyla ilgili olarak ortaya çıkan çevreye karşı koruma yeteneğidir.

    Tumbu Sineği: Afrika’da özellikle Sahra’nın güneyinde görülen, ergin sinekleri sarı esmer-kırmızımsı veya esmer renkte, 6-12 mm büyüklükte, genellikle kulübelerin ve verandaların tavanında bulunan günboyu seyrek olarak uçmalarına rağmen, sabahları ve ikindi vakti etkin olan, larvaları insan ve hayvanlarda deri miyazisine neden olan sinek türü, Cordylobia anthropophaga.

    Küçükbaş Hayvan: Et, süt, kıl-yapağı-tiftik üretimi, damızlık veya diğer amaçlarla yetiştirilen her yaştaki koyun ve keçiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü