Eğitim Sitesi

Dokulandırılmış Bitkisel Protein Nedir? Dokulandırılmış Bitkisel Protein Hakkında Kısaca Bilgi

Dokulandırılmış Bitkisel Protein Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Dokulandırılmış Bitkisel Protein:

Fasulye ve soya fasulyesi gibi bitkilerden çıkarılıp, yeniden yapılan, tatlandırılan et görüntüsü ve tadı verilen bir proteindir.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Çölyak (Glüten'e Duyarlılık): Buğday, arpa, çavdar gibi tahılların içerdiği glütene karşı aşırı duyarlılığa bağlı olarak gelişen, karın şişmesi, yağlı besinleri sindirememe ve ishal şeklinde görülen hastalık.

    Rafine Karbonhidratlar: Rafine karbonhidratlar, beyaz un ürünleri, beyaz şeker ürünleri, beyaz pirinç ve beyaz makarna dâhil besleyici ve sağlıklı lif içeriklerinin çoğunu ya da tamamını kaybetmişlerdir. Rafine karbonhidratlar yüksek glisemik endeks sahibidirler ve diyabet hastalarının kaçındığı ani kan şekeri yükselmelerine sebep olurlar. Harvard Tıp Fakültesi çalışmalarında sadece birkaç düşük kalorili karmaşık karbonhidratın, örneğin beyaz ekmek yerine tam tahıl ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, tatlı mısır gevreği yerine yulaf ezmesi gibi, şeker hastalığı riskini %40 azalttığı sonucunu bulmuştur.

    Rodopsin: Karanlıkta görmede rolü olan ve yapısında A vitamini bulunan renkli madde. Sentezi için A vitamini gereklidir.

    Oksitlenme - Redüklenme: Moleküle oksijen eklenmesi, artı değerin artması ve molekülden hidrojen ayrılması olaylarıdır. Redüklenme ise oksitlenmenin tersidir. Bir molekül oksitlenirken öteki molekül redüklenir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü