Eğitim Sitesi

Doku ve Desen Nedir? Doku ve Desen Hakkında Kısaca Bilgi

Doku ve Desen Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Doku ve Desen:

Doku, bir mekana derinlik getiren kavramdır. Dokuları gerek mobilya, gerek duvar ve tavanda uygulayabilirsiniz.

Desen ise, mekana hareket getiren dekorasyon tekniğidir. Desen konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, farklı tarzlardaki desenleri çok sayıda kullanmamaktır. Bu tarz bir yerleşimde dengeli geçiş sağlamak mümkün değildir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Banliyö: 1- Büyük bir kentin yakın çevresinde bulunan ve yaşayışına katılan yerleşme. 2- Büyük bir kentin yakın çevresi, yöre, dolay.

    Renkli Cam: Ergitme prosesi öncesi, cam harmanına renklendirici katkıların ilavesiyle elde edilen harmandan renkli camlardır. Muhtelif renklerdeki camlar, yalınkat camlamalarda ve yalıtım camı kombinasyonlarında düşük yansıtmalı güneş kontrol kazançları sağlarken, güneş ve ısı kontrol kaplamaları camlar ile ayna üretiminde alt cam olarak da kullanılabilirler.

    Menzil: Konak yeri.

    Duvar Kâğıdı: Duvarları süsleyip, güzelleştirmek için yüzeylerine yapıştırılarak uygulanan, çeşitli malzeme ve teknikler kullanılarak üretilen düz veya desenli kağıt. İyi korunursa uzun yıllar dayanıklı kalır. Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında temizlik kolaylığı sağlar. Dekorasyon çeşitliliği vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü