Eğitim Sitesi

Dizel motorlar Nedir? Dizel motorlar Hakkında Kısaca Bilgi

Dizel motorlar Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Dizel motorlar:

Dizel yakıtı yani mazot ile çalışabilen motorlardır. Bu tür motorlarda, pistonu itecek patlamanın olabilmesi, mazotun iyi yanabilmesi için yakıt yüksek basınçlı enjektörlerle pompalanır ve yanma odasının daha fazla ısınması sağlanır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Güçlü dirkesiyon: Şoförün direksiyonu daha kolay çevirebilmesi için hidrolik olarak çalışan yardımcı düzenli direksiyondur.

    Yakıt deposu: Araçlar için ve özellikle de arabalar için araç içinde kaplayacağı yer çok önemli olduğu için her tipteki araç için değişik yakıt sitemleri tasarlanır. Hatta aynı model bir araba için bile değişik tipte yakıt sitemleri hem dizel hem de benzin kullanan motor tipine göre tasarlanabilir. Otomobillerdeki yakıt tanklarını yapmak için 2 teknoloji kullanılır: - Plastik Yüksek yoğunluktaki polietilen yakıt tankları. Bu teknoloji özellikle düşük emisyon oranı nedeniyle gün geçtikçe daha çok kullanılmaktadır. - Metal (çelik ya da alüminyum) yakıt tankları.

    Şasi: Aracın önemli parçalarını kapsayan bir ünitedir. Genellikle karoseri dışında, otomobilin bütün parçalarını kapsar.

    Zengin Karışım: Motorların çeşitli yük ve hızlarındaki yakıt-hava karışımının zengin karışım halinde bulunmasıdır. Zengin karışım, benzinin birim ağırlığının havaya nazaran daha çok oranlarda olmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü