Eğitim Sitesi

Dış Ticaret Nedir? Dış Ticaret Hakkında Kısaca Bilgi

Dış Ticaret Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Dış Ticaret:

Bir devletin yabancı devletlerle yaptığı alışveriş, ithalat ve ihracatın tamamıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Volkanizma: 1- Magmanın yeryüzüne eriyik, katı, sıvı ve gaz halinde çıkması olayı. Yerin derinliklerinde bulunan magmanın patlama ve püskürme biçiminde yeryüzüne çıkmasına volkanizma denir. Volkanik hareketler sırasında çıkan maddeler bir baca etrafında yığılarak yükselir ve volkanik dağlar oluşur. Sıcak ve plastik kıvamda olan magmanın gaz, sıvı ve katı maddeler halinde yeryüzüne çıkması veya yer kabuğuna doğru sokulması. 2- Yerin derinliklerinde bulunan kızgın durumdaki sıvı gaz ve katı maddelerin, yerlerinden ayrılarak, patlama ve püskürme biçiminde yeryüzüne çıkmasına volkanizma denir. 3- Magmanın yer kabuğunun sığ yerlerine sokulması veya patlayıp püskürerek ya da yavaş akarak yeryüzüne çıkmasıdır.

    Girdap: Bir engelle karşılaşan hava kütlesi veya su akıntısının dönerek ve çukurlaşarak yaptığı çevrinti, anafor.

    Ova: 1. Bulundukları yerde çevrelerine göre çukurda kalmış, çoğunlukla alüvyonla örtülü, eğimi az, akarsuların derine gömülmediği düzlükler. 2. Çevresine göre alçakta kalmış, akarsular tarafından fazla aşındırılmamış geniş düzlüklere ova denir.

    Oldukça Şiddetli Deprem: Duvarlarda küçük çatlakların meydana gelmesi, oldukça büyük sıva parçalarının dökülmesi, kiremitlerin kayması, bacalarda çatlakların oluşması ve bazı baca parçalarının aşağıya düşmesiyle tanımlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü