Eğitim Sitesi

Dinamik Para Birimi Değişimi Nedir? Dinamik Para Birimi Değişimi Hakkında Kısaca Bilgi

Dinamik Para Birimi Değişimi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Dinamik Para Birimi Değişimi:

Kurlar gün içinde değiştiğinden gerçek zamanlı para birimi değişimi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Factoring: Alacak hakkının bir başka kuruluşa devri sonucunda likit fon sağlayan bir mali işlemdir. Ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir finansman yöntemidir.

    Ulusal Gelir: Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer; bir ekonomide belli bir döneme ilişkin safi milli hasıla değerinden aynı dönemde alınan dolaylı vergiler toplamının çıkarılmasıyla elde edilen tutardır.

    Özkaynak: İşletme sahip ve ortaklıklarının bilanço tarihinde, işletmeye yapmış oldukları sermaye yatırımlarının tutarıdır.

    Çek: 1- Para yerine kullanılan değerli kağıt; herhangi bir kredi kurumunda hesabı bulunan bir kimsenin özel işaretli bir matbu kağıtla, söz konusu kişiye ya da kağıda sahip kişiye yazılı miktar kadar para ödenmesine ilişkin verdiği yazılı emir, bir bankada ticari hesap açtırmış olan kimsenin gerek kendisine gerekse de başkasına ödeme kolaylığı gösteren yazılı talimat anlamına gelir. 2- Banka müşterisinin mevduat hesabından belli bir meblâğı bir başkasına aktarabilmesi için bankaya talimat ve yetki veren bir kambiyo senedi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü