Eğitim Sitesi

Dijital Fotomontaj Nedir? Dijital Fotomontaj Hakkında Kısaca Bilgi

Dijital Fotomontaj Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Dijital Fotomontaj:

Dijital fotoğrafçılıkta, 2 veya daha fazla fotoğrafı veya bunların parçalarını birleştirerek tek bir nihai görüntü oluşturmaktır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Diyapozitif (saydam): İçinden ışık geçirerek seyredilen pozitif, yani gerçek renkli görüntülü renkli film.

    Silis Jel (Nem Alıcı): Bu tuz, nemi emen kristallerden oluşur, fotoğraf makinelerinin ve ekipmanlarının nemden zarar görmesini önlemek amacıyla fotoğraf çantalarına ya da bu ekipmanların saklandığı dolaplara konulan, nem emici özelliği bulunan bir madde.(Silika jel)

    SD/SDHC (Secure Digital/High Capacity): En yaygın kullanılan bellek kartı biçimidir. Birçok dizüstü bilgisayarda bu kartı doğrudan bağlayabileceğiniz bir okuyucu bulunmaktadır. Son yıllarda SDHC adı verilen yeni bir standart ortaya çıkmıştır. 2 GB'ın üzerinde depolama alanı sağlayan SD kartlar bu standarda uymaktadır. miniSD gibi çok fazla kullanılmayan ve microSD gibi neredeyse telefonların standart kart biçimi olan türevleri de vardır. Bu kartlar temelde aynı olmakla birlikte biçim olarak farklıdır.

    Kırmızı göz bebeği etkisi: Flaş ışığıyla çekilen renkli fotoğraflarda insanların göz bebeğinin kırmızı görülmesi. Flaş ışığının makinenin objektifiyle aynı eksende olması durumunda orta çıkar. Çekim anında objektife bakılmazsa ya da flaş uyarıcı küçük şiddette çakmalarla gözü alıştırırsa bu etki yok olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü