Eğitim Sitesi

Destek Alımı Nedir? Destek Alımı Hakkında Kısaca Bilgi

Destek Alımı Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Destek Alımı:

Yerli mal ve hizmet üreticilerinin yabancı şirketlerle rekabet etme yeteneklerini güçlendirmeleri amacıyla hükümet tarafından sağlanan dolaylı ya da dolaysız ekonomik yardım.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Mikroekonomi: Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

    İşlem Birimi: Bir sermaye piyasası aracının, kendisi ya da katları ile işlem yapılabilecek asgari sayısını ya da değerini ifade eder. İşlem birimi olarak "lot" ibaresi kullanılır.

    Menkul: Taşınabilir mal anlamındadır.

    Temerrüt: 1- Ortaklıkların dönem içinde elde ettikleri kârdan mevcut ortakların pay alma hakkıdır. Sözkonusu hak, hisse senedine bağlı "Kâr Payı Kuponları" karşılığında ve ayrıca hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullandırılır. Borsa'da işlem gören şirketler kar payı dağıtmaları halinde nakit ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtılabilir. 2- Bilerek bir veya daha fazla borç geri ödemesini aksatmak. 3- Taahhütlerinin gerektirdiği ödeme veya menkul kıymet teslimatlarını belirlenen süreler içinde gerçekleştirmeyen borsa üyesi, herhangi bir ihbara gerek kalmaksızın temerrüde düşmüş sayılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü