Eğitim Sitesi

Deşarj Nedir? Deşarj Hakkında Kısaca Bilgi

Deşarj Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Deşarj:

Boşaltma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Deşarj:

Akümülatörün akım vermez hale gelmesi.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Deşarj:

Boşalma, üzerindeki yükü atma.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Deşarj:

Boşalma, rahatlama.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Dekupaj: Çevre kesme işlemi.

    Yün Halı: Yün halı tamamen sağlıklı ve konforlu bir yaşam ortamı sağlar, kullandıkça renkleri parlayan ve güzelleşen, koku yapmayan, canlı tabii bir elyaftan üretilen bir halıdır. Yün elyafı, aşınmaya karşı son derece dayanıklıdır. Yün halının, ateş karşısında tutuşma hızı diğer halılara (akrilik, polipropilen ve diğerleri) nazaran daha düşüktür, alev almaz. Fazla nemi alır, gerektiğinde geri verir. Yün halı, serili oldukları kapalı yerlerde havanın kurumasını bir oranda önleyerek regülatör görevi yapar. Yün halı, diğerlerine nazaran daha az toz tutar. Ezilmez (ağır cisimlerin yerleri değişince elyaf kendini toplar.) Sentetik halılarda oluşan statik elektriklenmeyi yapmaz, Koku yapmaz, koku barındırmaz.

    Floresan Ampul / Lamba: Aynı lümen değerlerinde akkor lamba ampullerin 1/5'den 1/3'üne kadar elektrik harcar ve onlardan 20 defa daha uzun ömürlüdürler. Kompakt modelleri daha küçük ve mini armatürlerde kullanılırlar; sıva altı armatürler, duvar aplikler, tavana yakın armatürler ve ray spotları bunlara örnektir. Floresan ampuller iki çeşittir: Normal floresan ampuller, Uzun ve yuvarlak floresan ampuller. Normal floresan ampullerin cam tüpünün içi floresan maddeyle sıvanmıştır. Bu madde ampul içinde oluşan ultraviyole ışınları görülebilir ışığa çevirir. Floresan madde olarak silikatlar, fosfatlar ve tungsten bileşikleri kullanılır. Floresan ampullerin iki ucunda elektrotları taşıyan metal başlıklar bulunur. Başlıkların iç kısmında üzeri baryum oksitle kaplanmış tungsten elektrotları yer alır. Ampulün içinde ise cıva buharı ve argon gazı mevcuttur. Uzun ve yuvarlak floresan ampuller devreye direkt olarak bağlanamazlar. Floresan lamba devresi floresan ampul, starter, soket, balast ve armatürden oluşur. Son zamanlarda kompakt floresan lambalar üretilmiştir. Bu lambalar yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Izgara Kontrplak Kapılar: Piyasada; pres kapı ya da panel kapı olarak bilinen kapılardır. Daire giriş kapısı ve iç kapılarda sıkça uygulanır. Kapı kanatları ahşap telaro içerisine ahşap, kağıt veya poliüretan köpükle takviye edilip yüzeyine kontrplak, mdf, sunta veya hazır olarak piyasada bulunan kapı panellerinin iki yüze birden presler de tutkallanarak sıkılması ile elde edilirler. Genelde tüm yüzey kapalı olmasına karşın, bu kapılara yüzeyden istenilen yer boşaltılarak, boşaltılan bölüme cam ve ahşap tabla uygulaması yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü