Eğitim Sitesi

Dersten Çekilme Nedir? Dersten Çekilme Hakkında Kısaca Bilgi

Dersten Çekilme Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Dersten Çekilme:

Öğrenciler başarılı olamayacaklarını anladıkları bir dersi, Akademik Takvimde belirtilen dersten çekilme tarihine kadar bırakabilirler. Bu durumda tamamlayamadıkları toplam kredi sayısını bir sonraki yarıyılda telafi etmeleri gerekebilir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    KPDS: Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı ÖSYM tarafından yapılır. Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere senede iki kez yapılır.

    Bilimsel Hazırlık: Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlik programlarında adayların eksikliklerini gidermek amacıyla uygulananan eğitim programı. Bilimsel Hazırlık Programı'nda geçirilecek süre en çok bir takvim yılıdır.

    Tezsiz Yüksek Lisans: Üç yarıyıldan oluşan, tez hazırlanmadan bitirilen yüksek lisans programı. Lisans mezunu olan kişilere mesleki konuda derin bilgi kazandırmayı ve mevcut bilginin uygulamada nasıl kullanılacağını göstermeyi amaçlayan programdır. Pek çok alanda yapılabilen tezsiz yüksek lisans özellikle, Fen Edebiyat Fakültesi mezunları tarafından öğretmen olabilmek için tercih edilmektedir.

    Burs: 1- Bir yükseköğretim kurumunda okumaya hak kazanmış başarılı ve/veya ihtiyaç sahibi öğrencilere, devlet kurumları, özel şirketler, dernekler, vakıflar tarafından verilen karşılıksız paradır. 2- Üniversite öğrencilerinden ihtiyacı olanlara ya da başarılı öğrencilere çeşitli kurum, kuruluş ya da kişiler tarafından verilen karşılıksız eğitim yardımlarıdır. Üniversitenin bulunduğu illerde burs imkanları bulunduğu gibi, Türkiye genelinde burs veren yerler de bulunmaktadır. Bunlardan başbakanlık bursu en çok bilinenlerdendir. Burslar geri ödemesizdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü